Bebeği taşıdığımız o zımbırtı da nedir?


12 Kas 2017
Paylaş

Bebeği taşıdığımız o zımbırtı da nedir?

Bebekle seyahat etmek hayal değil. Doğru ekipman seçildiği sürece bebekle dağa da çıkılır, kamp da yapılır, bisikletle de seyahat edilir. Bizim yaptığımız gibi 10 aylık bebekle Ekim soğuğunda İzlanda’ya da gidilir. İzlanda seyahatimiz sırasında da bebeğimizi taşıdığımız sistem konusunda epey soru aldık. Bu nedenle bu yazı kaçınılmaz oldu. Sponsorumuz yok, tamamen kendi deneyimlerimiz üzerine yazılmış bir yazı okuyacaksınız bunu da başlamadan belirtmek istiyorum.

Özellikle İzlanda tarzı seyahatlerde ya da dağ yürüyüşlerinde yani doğayla iç içe olunacak yolculuklar da bebek arabası ne yazık ki işe yaramıyor. Bu durumda bebeği taşıyacak sistemlere başvurmak gerekiyor.

Bebek küçük ise yani henüz oturamıyorsa önden takmalı kanguru sistemi bu aşamada çözüm olacaktır. Bizim tercihimiz Stokke’den yanaydı. İlk aylarda Stokke ile bebeğimizi önde taşıyarak dağ tepe çıkmışlığımız var. Stokke taşıma sistemi için lütfen tıklayın. 

Transilvanya

 

Ancak zaman ilerledikçe ve bebeğin oturmaya başlamasıyla beraber yeni bir sisteme geçmek gerekiyor. Bu aşamada Deuter marka sırt çantaları devreye giriyor.

Bizim tercihimiz Deuter marka ‚’Kid Comfort 3‘’. Deuter Kid Comfort 3 için tıklayın. 

Bebeğinizi bu sırt çantasıyla taşımanız için bebeğinizin kendi başına oturabiliyor olması gerekiyor. Çünkü bu sırt çantasındaki yolculuğu sırasında hep oturuyor olacak.

Bebeğin boyu burada çok kritik değil. Asıl kritik konu ağırlık. Bu sırt çantasını bebeğiniz 18 kilo olana kadar kullanabilirsiniz. Sırt çantası 18kg bebek ve +4kg bebek eşyası olmak üzere toplam 22kg taşıma kapasiteli.

İzlanda

Kid Comfort 3’ü diğer modellerden ayıran en önemli özelliği yağmur ya da çok güneş olması durumunda bebeğin kafasını örtecek bir parçasının olması. Bu parça çantanın üst tarafında fermuarlı bir alanda saklı. İstediğinizde fermuarlı kısmı açıp bu koruyucu kısmı devreye alabilirsiniz.

Deuter ailelerin keyifle seyahat etmeleri için her şeyi düşünmüş aslında. Örneğin çocuğunuz acaba arkada nasıl, keyfi yerinde mi diye bakabilesiniz diye ayna bile düşünmüş. Cepte duran aynayı çıkartıp arka tarafı kontrol etmek oldukça pratik.

Ayarlanabilir taşıma sistemi sayesinde anne ya da baba ayarları kendi vücut ölçülerine göre yapabilir. Bu sayede bebeğinizi taşırken zorlanmazsınız. Ayarları yaparken ağırlığın omuzlara değil kalça ve bacak kısmına binmesine dikkat edin. Ağırlığı omuzlarınız değil bacaklarınız taşıyacak.

Unutmayın bir insan max kendi ağırlığının 1/3’ünü taşıyabilir. Ancak daha sağlıklı bir taşıma planlıyorsanız kendi ağırlığınızın 1/4’ünü planlamalısınız. Bu kural sırt çantasıyla yapacağınız seyahatler için de geçerli.

İzlanda

İzlanda seyahatimiz için Deuter Kid Comfort 3’e ek olarak yağmurluk (rain cover) satın aldık. Çünkü sırt çantasında oturan bebeğin ayakları yandan çıktığı için yoğun yağmur altında ek bir koruma gerektiriyor. Örneğin İzlanda’da şelaleleri yakından görmek istediğimizde bu yağmurluk hayat kurtarıcıydı. Yağmurluğu görmek için tıklayın.  Aşağıdaki fotoğrafta yağmurluğu net olarak görebilirsiniz. Bebeği tamamen koruma altına alıyor. Yan tarafındaki pencereleri sayesinde bebek içindeyken etrafı seyredebilir. 

İzlanda

İzlanda’nın rüzgarından, karından, soğuğundan 10 aylık Defne’yi nasıl koruduk, yanımıza başka neler aldık? Bir sonraki yazımda bunlara değineceğim.

Off the Road on the Track Junior yollarda :)
Kasım 2017

Defne yollarda

Yorumlar

yorum

Share

Gökçe Demirci