Arjantin Patagonya -1: Tango, steak ve şarap üçgenindeki Avrupai şehir Buenos Aires…


03 Şub 2014
Paylaş

Tango, steak ve şarap üçgenindeki Avrupai şehir Buenos Aires’i tanımaya hazır mısınız?

Arjantin-Patagonya tatilimizi nasıl planladık, rotamız nasıldı, yaklaşık ne kadara mal oldu konusunda bir yazı yayınlamış ve hayati bilgileri orada paylaşmıştık. O yüzden ben bu yazımda direk Buenos Aires şehrini anlatacağım. Ama ilgilenenler aşağıdaki linkten bu bilgilere ulaşabilirler:

OfftheRoadontheTrack Arjantin’i keşfetmeye hazır!!!

ve aşağıdaki linkten de Buenos Aires şehri için hazırladığımız videoya ulaşabilirsiniz:

OfftheRoadontheTrack gözünden renkli Buenos Aires

ve şimdi sıra geldi ayrıntılara:

Buenos Aires’e 15 Aralık pazar günü öğleden sonra ulaştık. Şehir oldukça sakin, caddeler hemen hemen boştu. Şehrin kalabalığı, hareketliliği, trafiğinin yoğunluğu hakkında onca şey okuduktan sonra şehrin en hareketli caddelerinin bu kadar sakin olması bizi şaşırtmadı değil. Ancak bu şaşkınlığımız pazar günü ile sınırlı kaldı ve biz pazartesi günü sabah saat sekiz sularında sokağa çıktığımızda asıl Buenos Aires’le tanışmış olduk: Oldukça kalabalık, oldukça hareketli, canlı, trafiği yoğun büyük bir şehir.

Buenos Aires’in şehir merkezinde yaklaşık üç milyon insan yaşıyor. Ancak tüm nüfusu yaklaşık on üç milyon. Hiç de az değil :) Ancak şehrin merkezi o kadar güzel düzenlenmiş ki şehirde dolaşırken insan o kalabalığı çok fazla hissetmiyor. Geniş bulvarlar ve geniş meydanlar insanlara nefes aldıracak şekilde planlanmış. Burada şehrin planlanması hakkında kısa ama ilginç bir bilgi vermek istiyorum. Buenos Aires’te her cadde diğer bir caddeyle 100 ve katlarında kesişiyor. Yani bir cadde 100’e kadar devam ediyor ve 100 numarada bir caddeyle kesişiyor sonra 200 numarada başka bir caddeyle kesişiyor. Cadde üzerinde yer alan evlerin numaraları da bu düzenliliği saylayacak şekilde özellikle ayarlanmış. Ancak şunu söyleyebilirim ki biz daha önce cadde isimleri ve numaraları bu kadar düzenli ve özenli işaretlenmiş başka bir şehir görmedik. Şehir içinde gezmek, yön bulmak bu açıdan oldukça kolay.

Buenos Aires

Buenos Aires

Ve şehir merkezindeki ilk izlenim, bu şehrin bir Güney Amerika şehrinden çok bir Avrupa şehri olduğu yönünde ki, belki size Paris’i bile hatırlatabilir. Geniş meydanlar, caddelerdeki cafeler, düzenli caddeler, Avrupai mimarisiyle tam bir Paris. Caddelerin genişliği bizi her seferinde hayrete düşürdü ki, sonradan dünyanın en geniş caddesinin bu şehirde olduğunu öğrendim. Parlemanto Binası, Kongre Salonu, Başkanlık Sarayı, kiliseleri ile kendinizi Güney Amerika’dan çok bir Avrupa şehrinde geziyormuş gibi hissedeceksiniz. Şehrin caddelerinin temiz oluşu da ayrıca dikkat çekici.

Özellikle De La Plata nehri kıyısına çıktığınızda gökdelenleri ve lüks evleri görebilirsiniz.

Aşağıdaki fotoğraflar şehrin liman tarafında çekildi:

Buenos Aires

Buenos Aires

Buenos Aires

Buenos Aires

Buenos Aires

Buenos Aires

Başta da dediğim gibi biz bu güzel şehre Pazar günü öğleden sonra ulaştık ve önceden edindiğimiz bilgiler doğrultusunda yönümüzü ilk olarak Defensa Caddesi’ne çevirdik ve buradaki açık hava pazarını gezdik. Burası şehrin bohem bölgesini oluşturan San Telmo‘da yer alıyor. Sadece pazar günleri Defensa Caddesi boyunca açılan tezgahların oluşturduğu bu renkli ve tamamen farklı atmosferi kaçırmamanızı tavsiye ederim.

Buenos Aires San Telmo

Buenos Aires San Telmo

Cadde boyunca kurulmuş tezgahlarda deri aksesuar satanlardan, örgü ya da boncukla yapılmış aksesuarların satıcılarına, kitapçılardan tango CD’leri satanlara kadar renkli bir o kadar da gezgin ruhlu insanlara rastlayacaksınız. Ayrıca cadde boyunca canlı dans ya da müzik performansları size güzel süprizler yaşatacak. Burada en dikkat çekici şey Güney Amerika’yı sırt çantasıyla gezen genç, bohem insanların oluşturduğu görüntü. Burayı gezerken benim içimden bir ara saçlarıma rasta yaptırmak bile geçti. Ancak tatil sonrası şirkete nasıl giderim diye kısaca düşününce bu fikrimden hemen vazgeçtim. Güney Amerika tatili sırasında fena olmayabilir, ancak Münih’te genel merkezde hiç de hoş karşılanmazdı :) Belki yapmayı planladığımız dünya turu sırasında bu isteğimi hayata geçirebilir, bir imaj değişikliği yapabilirim. Neden olmasın?

Dediğim gibi eğer pazar günü Buenos Aires’te iseniz Defensa caddesine gelip bu pazarı muhakkak gezmelisiniz. Biz çok güzel, yaratıcı şeyler gördük ancak daha sonra yapacağımız trekking turunu düşünüp sırt çantamıza ağırlık yapmamamız gerektiği için hiçbir şey alamadık. Ama siz belki çok yaratıcı şeyler alıp evinize götürebilirsiniz.

Buenos Aires San Telmo

Buenos Aires San Telmo

Benim şehirde en çok sevdiğim bölgelerin başında geliyor San Telmo. Şehrin her yerinde bulduğumuz renkli duvar resimlerine burada da rastlamak mümkün.

Buenos Aires San Telmo

Buenos Aires San Telmo

Burada uzun uzun vakit geçirin. Çok güzel cafeler, restoranlar var bu bölgede. Meydanında oturun ve canlı tango gösterilerini seyredin. İnanın pişman olmayacaksınız. Aslında otelinizi bu bölgeden de tutabilirsiniz.

Kısa bir tango gösterisi izlemek ister misiniz? O zaman aşağıdaki videoyu seyredin derim  muhakkak:

Şehri gezmeye Mayo Meydanı’ndan başlamanızı tavsiye ederim. Bu meydanı anlatmaya başlamadan önce sizinle ülkenin tarihi hakkında çok kısa bir bilgi paylaşmak isterim: Arjantin’in İspanyol kolonisinden ayrılıp bağımsız bir devlet olma yolundaki ilk devrim hareketi (Primera Junta) yani ilk cunta 25 Mayıs 1810 yılında gerçekleşmiş. Fitili ateşleyen ise Avrupa’da Kral Ferdinand VII. ‘nin Napolyon karşısındaki yenilgisi ve bu bilginin İngiliz gemiciler tarafından Arjantin’e ulaştırılması. Bu cuntayı kabul edenler ve etmeyenler arasında çok ciddi savaşlar yaşanmış ve en son 9 Temmuz 1816 yılında Tucuman Kongresi’nde Arjantin İspanyol İmparatorluğu’na karşı bağımsızlığını ilan etmiş. Ancak ilk aşamada Bağımsız Güney Amerika Bölgesi (yani bugünkü Arjantin, Uruguay ve Bolivya’nın bir kısmı) olarak kurulmuş. İşte Mayo Meydanı da 25 Mayıs 1810 yılındaki bağımsızlık devriminin yaşandığı meydan. Yani Buenos Aires’in Taksim Meydanı diyebiliriz. Tüm kutlamaların, devrimci gösterilerin yapıldığı meydan.  Biz ordayken küçük gruplar halinde yapılan renkli gösteriler vardı. İşte oradan bir kare:

Buenos Aires Mayo Meydanı

Buenos Aires Mayo Meydanı

Bu meydanı bu kadar özel kılan başka bir neden ise bu meydanda toplanıp kaybolan eşleri, çocukları ya da kardeşleri için sessizce protesto yapan ve bizim Cumartesi annelerimize ilham kaynağı olmuş Perşembe anneleri…

Buenos Aires Mayo Meydanı Perşembe Anneleri

Buenos Aires Mayo Meydanı Perşembe Anneleri

Meydandaki önemli binalar:

Casa Rosada: Pembemsi rengiyle meydanda gözünüze çarpacak ilk bina Casa Rosada. Tek bir bina gibi gözükse de içinde müzelerin olduğu bir komplex. Burası aslında Başkanlık Binası. Bina, Beyaz Saray’dan esinlenerek 1873 yılında pembeye boyanmış.

Buenos Aires Mayo Meydanı Casa Rosada

Buenos Aires Mayo Meydanı Casa Rosada

Başkanlık Binası’ndan meydana doğru yürüdüğünüzde karşınıza Piramide de Mayo çıkacak. Meydanın tam ortasındaki bu heykel Buenos Aires’in ilk anıtı. 1810 yılındaki bağımsızlık devriminden tam 1 yıl sonra bağımsızlık adına yapılmış.

Buenos Aires Mayo Meydanı ve Piramide de Mayo

Buenos Aires Mayo Meydanı ve Piramide de Mayo

Başkanlık Binası’nı arkanıza aldığınızda meydanın sağ tarafında yer alan ve mimarisiyle sizi Antik Yunan’a götüren bina ise Katedral Metropolitana. Neoklasik tarzda 1752 ve 1852 yılları arasında inşa edilmiş bu katedralin önündeki 12 kolon 12 Havari’yi temsil ediyor. Katedral’de muhteşem bir barok sunak yer alıyor, kaçırılmamasını tavsiye ederim.

Buenos Aires Katedral Metropolitana

Buenos Aires Katedral Metropolitana

Bu meydanı gezdikten sonra Mayo Caddesi‘ne yönelmenizi ve cadde üzerinde yeralan şehrin en eski cafesinde bir kahve molası vermenizi şiddetle tavsiye ederim. Burası Cafe Tortoni…

Buenos Aires Cafe Tortoni

Buenos Aires Cafe Tortoni

Cafe Tortoni’de her akşam yapılan tango gösterisini de tavsiye ediyorum. Tango gösterisi sırasında yemek servisi yapılmadığı için 1 saat boyunca gösteriyi pür dikkat seyredebilir ve tangoya doyabilirsiniz. Biz uzun araştırmalarımız sonunda çok da turistik olmayan bir gösteri seyrettiğimizi düşünüyorum (Cafe Tortoni Tango Şov 2 kişi bilet 320 pezos).

tango-4_n
Buenos Aires Cafe Tortoni Tango Şov

Cafe Tortoni’de bir kahve molası verdikten sonra yola devam edin ve Plaza de la Republica’ya gidin. Orada dünyanın en geniş caddesini ve Obelisco heykelini göreceksiniz.

Plaza de la Republica:

Arjantin_2014_p1 239

Buenos Aires Plaza de la Republica ve Obelisco Heykeli

Parlamento Binası:

Yola devam ediyoruz ve karşımıza ihtişamlı Parlamento Binası çıkıyor. Dediğim gibi buradaki binalar Avrupa mimarisinin güzel birer örneği.

Arjantin_2014_p1 140

Buenos Aires Parlamento Binası

La Boca

Sıra geldi Buenos Aires’in en renkli en güzel bölgesini anlatmaya. Burası Tango’nun doğduğu yer La Boca

Renkli evlerin, canlı tango gösterilerinin yapıldığı Caminito’yu biz çok ama çok sevdik. İşte oradan birkaç kare:

Arjantin_2014_p1 151

Buenos Aires La Boca Caminito

Buenos Aires La Boca Caminito

Buenos Aires La Boca Caminito

Buenos Aires La Boca Caminito

Arjantin'in en önemli üç karakteri: Maradonna, Eva Peron ve Carlos Gardel

Arjantin’in en önemli üç karakteri: Maradonna, Eva Peron ve Carlos Gardel

Arjantin_2014_p1 223

Buenos Aires La Boca

Buenos Aires La Boca

La Boca’da gezerken çok güzel duvar resimlerine denk geldik. Hayran kaldım…

Arjantin_2014_p1 155

Arjantin_2014_p1 156

Arjantin_2014_p1 206

Ve La Boca bölgesinin bir diğer en önemli aktivitesi: Arjantin’in efsane Boca Juniors takımının stadyumu. Burada rehberli bir tura katıldık. Açıkcası rehberli tur sayılmaz. Çünkü rehberimiz ingilizce bilmiyordu. Önce İspanyolca anlatıyordu sonra İngilizce. Ancak 10 dakika İspanyolca konuştuktan sonra bizim için sadece birkaç cümle anlatması ve sorduğumuz soruları anlamaması sadece o iki cümleyi ezberlediği gerçeğini ortaya çıkardı. Ancak sonuçta bir stadyum ve rehberin çok da birşey anlatması gerekmiyor. O küçük stadyumu gezmek ve taraftarların sahaya bu kadar yakın maç seyrettığini görmek Boca Juniors ruhunu anlamamıza yetti de arttı bile. Bir de Boca Juniors’ın Çarşı grubunun rakip takımın soyunma odasının üzerinde maçı seyrettiğini öğrendik. Maç öncesi delirip durmadan zıplayan taraftar rakip takımın psikolojisini bozmaya yetecek gürültü çıkartıyor. Maradona’nın özel locası da bu stadyumda ayırtılmış.

Buenos Aires Boca Juniors Stadyumu

Buenos Aires Boca Juniors Stadyumu

Buenos Aires Boca Juniors Stadyumu

Buenos Aires Boca Juniors Stadyumu

La Recoleta Mezarlığı:

Gelelim Buenos Aires’in en ilginç yerine. La Reloceta Mezarlığı. Dünyanın en ilginç en güzel ilk 10 mezarlığı içinde yeralan bu mezarlıkta Arjantin’in önemli şahsiyetlerinin mezarları bulunuyor. Ama ne mezarlar. Bazıları küçük bir saray resmen. Burayı gezerken hava bir anda bozdu ve griye döndü. Yağmur yağdı yağacaktı. O yüzden fotoğraflar da ortamın havasına uygun oldu. Buradaki belki de en bilinen, dünyaca tanınan mezar Arjantin’in Evitası Eva Peron’a ait…

Arjantin_2014_p1 300

Buenos Aires La Recoleta Mezarlığı

Buenos Aires La Recoleta Mezarlığı

Buenos Aires La Recoleta Mezarlığı

Buenos Aires La Recoleta Mezarlığı

Buenos Aires La Recoleta Mezarlığı

Buenos Aires La Recoleta Mezarlığı

Opera Binası:

Eğer vaktiniz varsa Buenos Aires’in akustiği ve estetik mimarisiyle ünlü Opera Binası’nı gezmenizi tavsiye ederim. Eğer bir opera ya da klasik müzik dinleme fırsatınız varsa mutlaka kaçırmayın. Sezon Mart Ayı’nda başladığı için bizim imkanımız olmadı ama en azından binanın içini rehberle gezme vaktimiz oldu.

Opera Binası

Opera Binası

Florida Caddesi:

Bu cadde alış-veriş yapmak isteyenler için en doğru adres. Bu cadde üzerinde yeralan alış-veriş merkezine de bir göz atabilirsiniz. Biz Sao Paulo aktarmalı uçak biletimizi alırken başımıza neler geleceğini bilmiyorduk. Buenos Aires’e biz ulaştık ulaşmasına da valizlerimiz Brezilya’da Sao Paulo havalimanında kalmıştı. Valizlerimize ulaşmamız bir günümüzü aldı. Tabii biz Münih’ten yola çıkmıştık ve Patagonya’nın soğuk hava şartları için yanımıza aldığımız tüm kalın kıyafetler üzerimizdeydi. Buenos Aires’e indiğimizde yaklaşık 35 derece olan havaya o kıyefetlerle dayanamazdık. Pazartesi günü attık kendimizi Florida Caddesi’ne ve kendimize şort, t-shirt ve sandeletler aldık. Florida Caddesi’nde gerçek bir alış-veriş deneyimimiz oldu böylece. Valizlerimize dediğim gibi bir gün sonra yani Pazartesi akşamı kavuştuk. Ancak şunu belirtmeliyim ki Arjantin havalimanında gördüğüm manzara bunun olağan bir durum olduğunu gösteriyor. Her yerde sahipsiz valizler vardı. Hazırlıklı olun derim. Valizlerin bulunması için yasal süre 5 iş günüymüş. O yüzden yanınıza küçük bir sırt çantası alın ve onun içine diş fırçası, diş macunu, ilaç ve şarz aleti gibi en önemli şeyleri koyun derim. Ne olur ne olmaz diye. 

Buenos Aires’te nerede kalabilirsiniz:

Bizim ilk kaldığımız otel Catalinas Suites oteliydi. Merkezi olduğu için her yere yürüyerek ulaşabildik. Ortalama bir oteldi (Gecelik iki kişi kahvaltı dahil 380 pezos). 

İkinci kaldığımız otel ise Republica Oteldi. Burası da oldukça merkeziydi ve kahvaltısı Arjantin tatilimiz boyunca en iyisiydi (Gecelik iki kişi kahvaltı dahil 510 pezos).

Buenos Aires’te ne yiyebilirsiniz?

Tabii ki steak! Arjantin’in muhteşem steaklerini yemeden ve muhteşem Mendoza Bölgesi’ne ait Malbec şaraplarını içmeden dönmemelisiniz.Biz oradayken ilk olarak Trip Advisor’da oldukça iyi puanlar almış Don Julio Steak Restoranını denedik. Önünde yaklaşık 2 saat sıra bekledik. Ancak şunu belirtmeliyim ki Arjantin tatilimiz boyunca yediğimiz en kötü steakti (İki kişi steak ve şarap 470 pezos). Çok fancy bir restoran, çalışanlar çok kibar ancak lezzet Arjantin seviyesinin çok altında.1 ay gezdikten ve çok lezzetli steakler yedikten sonra Buenos Aires’te de eminiz ki Don Julio’dan daha iyi restoranlar vardır diyerek son gecemizde iyi bir araştırma yaptık ve süper bir yer bulduk. İsmi Parilla Pena (Adres Rodriguez Pena 682). Oldukça lokal bu restoranda oldukça lezzetli steakler yedik. Salatası harikaydı. Çok güzel şarapları var. Kesinlikle tavsiye ediyorum.

Arjantin_2014_p1 827
Buenos Aires Havalimanı – Şehir Merkezi Ulaşım
:

BA’te iki tane havalimanı var. Bunlardan bir tanesi uluslararası uçuşlar için, diğeri iç hat uçuşları için. Uluslararası havalimanı (EZE / Buenos Aires Ministro Pistarini) şehrin dışına kurulmuş. Bu havalimanından şehre ulaşmak için üç farklı seçenek mevcut. Birincisi taksiler. Taksiyle şehrin merkezine ulaşmak yaklaşık 40 dakika sürüyor (eğer trafik yoksa). Havalimanının hemen içinde taksi bürosu var. Eğer taksiyi oradan ayarlarsanız 45 dolar (ya da 270 pezo) ödemeniz gerekiyor. Ancak bu konuda şunu da belirtmeliyim. Şehrin içinden havalimanına gittiğimizde ise otelin ayarladığı taksiye 200 pezos ödedik. Yani direk havalimanı önünden taksiye binerseniz ve taksiciyle anlaşırsanız daha uygun olabilir. İkinci seçenek özel otobüsler (Şirketin ismi: Manuel Tienda Leon, Tel: 4314-3636, www.tiendaleon.com). Eğer iki kişiyseniz taksi daha mantıklı. 3. seçenek ise belediye otobüsleri. Çok uygun fiyata gidebilirsiniz ancak yaklaşık 2,5 saat sürüyor.

Buenos Aires güvenli bir şehir mi?

Bizce kesinlikle evet. Güney Amerika hakkında okuduklarımız ya da duyduklarımız genel olarak Güney Amerika şehirlerinin tehlikeli olduğu yönündeydi ki biz geçen sene 2012-13 tatilimizde Venezuela’da bunu birebir yaşamıştık. Venezuela’nın başkenti Caracas kesinlikle çok tehlikeli bir yer. O şehirde sokaklarda yalnız başınıza bırakın geceyi gündüz bile yürümemelisiniz. Ancak Caracas’taki kötü deneyimlerimizin aksine biz BA’te kaldığımız süre zarfında kendimizi hep güvende hissettik. Gündüz caddeler zaten inanılmaz kalabalık ve hareketli. Gece ise bizi rahatsız edecek bir durumla karşı karşıya kalmadık. Belli noktalarda bekleyen polisler insana güven veriyor. Ancak öte yandan şehrin çok da masum olduğunu söylersek yanlış olur. Tatil sırasında tanıştığımız Alman bir çift bizi dikkatli olmamız konusunda uyardı ve başlarına gelen bir olayı anlattı. Caddede yürürken bir anda üzerinize yukarıdan dökülen şeyin ne olduğunu anlamaya çalışırken size yardıma gelenler aslında sizi soymak isteyen hırsızlar olabilir! Aklınızda olsun. Böyle bir durumda oradan hızlıca uzaklaşmak en doğrusu. Söyler misiniz İstanbul’da da bu tip hırsızlık, gasp olayları gündüz vakti bile yaşanmıyor mu? Belki de İstanbul’da daha yaratıcı hırsızlık olaylarına rastlamak bile mümkün, hani 40 yıl düşünsek aklımıza gelmeyecek türden. O yüzden BA’te dolaşırken temkinli olmakta ve olası hırsızlıklara karşı önlem almakta fayda var. Ancak onun dışında içiniz rahat olsun. Şehir bizce büyük bir şehir ne kadar güvenli olabilirse o kadar güvenli.

Buenos Aires’te para yönetimi/harcamalar nasıl yapılmalı?

BA’in yeteri kadar güvenli ancak çok da masum olmadığını bir önceki bölümde belirtmiştim. Burada bir noktaya daha değinmem gerekiyor. Bankomatlardan para çekerken dikkatli olmalısınız. Kart bilgilerinin 3. kişiler tarafından kopyalanması çok yaygın. Eğer siz de bizim gibi yanınıza çok nakit para almak istemiyorsanız ancak kredi kartınızın kopyalanması riskini bir şekilde minumuma indirmek istiyorsanız size tavsiyem buraya gelmeden sınırlı limitte yeni bir hesap ya da kart açtırmanız. Tahmin ediyorum ki bankaların bu tip servisleri Türkiye’de de mevcuttur. Biz Arjantin seyahati öncesi düşük limitli bir kart çıkarttık. Her bankadan bu kartı kullanarak para çekebildik (1000 pezoya kadar 37 pezo komisyon alıyorlar) ve kart bilgilerinin kopyalanması ihtimalinde de limitimiz düşük olduğu için riski azaltmış olduk. Eee ne de olsa bir sene önce Venezuela tatilimizde yanımıza ne olur ne olmaz diyerek çok fazla nakit almış ve bu nakitin yarısını da çaldırmıştık. Bu nedenle Arjantin seyahatimizde bu konuda oldukça hassastık.

Ancak şunu da belirtmeliyim ki Arjantin’de legal kur çok düşük. Örneğin bankalar biz ordayken 1 USD için 6,5 pezo verirken bu kur Buenos Aires sokaklarında 10 – 10,5’a çıkabiliyor. Benim tavsiyem yanınıza hem USD hem Euro hem de banka kartı almanız yönünde. Bulunduğunuz yere göre seçiminizi yaparsınız.

Arjantin_2014_p1 078

Kısa Kısa Arjantin:

Asıl adı: Arjantin Cumhuriyeti

Yönetim şekli: Başkanlı eyalet sistemi

Anadili: Ispanyolca (Castellano)

Sınır komşuları: Batıda Şili, kuzeybatıda Bolivya, kuzeyde Paraguay, kuzeydoğuda Brezilya ve Uruguay. Doğusu 5100 km’lik Atlantik Okyanusu.

Yüzölçümü: 2.780.400 km2. Dünya’nın 8. büyük, Güney Amerika’nın Brezilya’dan sonra 2. büyük ülkesi.

Nüfusu: 40,1 milyon (2010 sayımına göre). Km2 başına 14,4 kişi.

Başkent: Buenos Aires (Nüfus 2,9 milyon kişi, çevre yaşam alanları da göz önünde bulundurulduğunda 13 milyon).

En önemli şehirleri: Buenos Aires, Kordoba, Rosario, Mendoza

Ortalama yaşam ömrü: Erkeklerde 72, kadınlarda 79

Din: %95 Katolik, %2 Protestan, Yahudi ve Müslümanlar azınlıkta.

Para birimi: Pezo

Saat farkı: Türkiye’yle arasında toplam 5 saat fark var.

Vize: Birçok Güney Amerika ülkesi gibi Arjantin’de Türk vatandaşlarından vize talep etmiyor.

Biz Buenos Aires için 4 gün ayırdık ve en önemli yerlerini gezdik ve çok keyif aldık. Şehrin kendisi kadar şehrin yardımsever insanlarını da tanıma fırsatımız olduğu için çok mutluyuz. Ve bizim fikrimiz: Buenos Aires’te yaşanır mı? Kesinlikle yaşanır :)

Gökçe Demirci

14.12.2013 – 10.01.2014

Arjantin Patagonya Tatil Notları

Yorumlar

yorum

Share

Gökçe Demirci

Yorumlar

  1. gezinizi merakla bekliyordum. nasıl imreniyorum çünkü bu kadar uzak mesafe gezi yapabilecek miyim bilmiyorum. uçak korkusu malum. yakın çevrelere gidebiliyoruz işte. bu bile benim için büyük aşama. her yazdığınız yazı, her fotoğraf çok güzel benim için. devamını sabırsızlıkla bekliyorum :)

  2. Anonymous diyor ki: Şubat 9, 2014 at 12:14 pm

    gezi notlarını ben de merakla bekliyordum.sanırım bütün yazılarını okudum .hepsi şahane fotoğraflar vs mükemmel.fakat biz berline gitmeyi planladık önümüzdeki mayısta .berlin le ilgili bir şey bulamadım blogunda.eğer biraz bilgin varsa berlinle ilgili daha çok nerede kalınır türünden yardımcı olursan sevinirim.teşekkurler .sevil

    • Merhaba Sevil, mesajin icin tesekkür ederim. Berlin hakkinda sana ne yazik ki yardimci olamayacagim. Oraya sadece is icin gidip geldim. Sehirde uzun vakit geciremedim. Ancak cok güzel bir sehir oldugunu söyleyebilirim. Eminim cok keyifli olacaktir, Hem Mayis ayi da güzel bir zaman Berlin icin. Yemek konusunda zaten hic sikinti cekmezsiniz. Berlin kücük bir Istanbul :) Ayrica bircok ülkenin mutfagina dair güzel örnekler vardir diye düsünüyorum. Iyi tatiller simdiden. Münih’e gelirseniz haberim olsun :))