Bol renkli seyahatleriniz olsun


03 Ara 2017
Paylaş

Off the Road on the Track olarak geçtiğimiz yıllarda yaptığımız en ”Renkli” seyahatleri sizin için derledik ve 2018 için 10 numara 5 yıldız bir liste çıkardık. Hepsi gidip bizzat kendi gördüğümüz yerler. 2018’de 2 günlük hafta sonu kaçamağı için ya da bayramda şöyle bir haftalığına kaçmalık yerler, biraz ilginç ama bir o kadar renkli şehirler, köyler. Hepsi bu listede…

1- La Boca / Buenos Aires / Arjantin
Burası Tango’nun doğduğu yer La Boca… Renkli evlerin, canlı tango gösterilerinin yapıldığı La Boca’daki Caminito’ya  bayılacaksınız emin olun. Ve La Boca bölgesinin bir diğer görülesi yeri Arjantin’in efsane Boca Juniors takımının stadyumu. Stadyumu gezin ve Arjantin futbol tutkusunu hissedin.

La Boca / Buenos Aires / Arjantin

2- Havana / Küba
Rengarenk İspanyol koloni döneminden kalma evler, dar sokaklar, sokaklardaki Küba’yı Küba yapan eski Amerikan tipi arabalar, hemen hemen her evden yükselen Latin müzikleri, sokakta kapı önünde konuşan ya da arabasını tamir eden insanlar, çamaşır dolu balkonlar… Hepsi ama hepsi başınızı döndürecek emin olun.

Havana / Küba

3- Porto / Portekiz
Küçük, şirin Porto’yu gezerken Porto şarabından da tatmayı unutmayın.

Porto / Portekiz

4- Piran / Slovenya
Slovenya’ya gittiğinizde burada böyle güzel bir ülke varmış ve bizim haberimiz yokmuş diyeceksiniz. Slovenya’nın güneyinde İtalya sınırındaki Piran şehri ise ayrı bir güzel. Şehri masalsı yapan ise sahil boyunca dizili pastel renkli evler.

Piran / Slovenya

5- Burano ve Murano Adaları / İtalya
Venedik’e kadar gelip de cam işçiliğiyle ünlü Murano ve dantelleriyle ünlü Burano adalarını görmemezlik etmeyin derim. Bu adalar o kadar renkli, o kadar huzur dolu ki; Venedik’teki turist kalabalığının tersine burada sakin bir gün geçirebilirsiniz. Venedik’ten kalkan feribotlarla yaklaşık 1-1:15 saatte Murano Adası’na oradan da Burano Adası’na ulaşabilirsiniz. Bunun için kişi başı 20 Euro olan günlük feribot bileti almanız yeterli. Bu biletle 24 saat boyunca seyahat edebilirsiniz.

Burano ve Murano Adaları / İtalya

6- Portofino / İtalya
‘I found my love in Portofino’ şarkısı bu güzel, muhteşem yeri gördükten sonra daha bir anlamlı olacak emin olun. Burası küçücük ama bir o kadar gösterişli, kıyıdaki pastel renge boyalı evleriyle masaldan çıkma bir yer… Aşkınız da yanınızdaysa burası oldukça romantik bir yer olacaktır sizin için…

Portofino / İtalya

7- Chefchaouene / Fas
Bir şehir düşünün ki her yer masmavi. Mavinin her tonu… Kalabalık Marakeş ve Fes’ten bambaşka. İnsana huzur veren cinsten. Burası boncuk mavisine bürünmüş Chefchaouene.

Chefchaouene / Fas

8- Kurtuba / İspanya
Yaklaşık 3 asır Endülüs Emevi Devleti’nin başkenti olan, Halife’nin yaşadığı şehir Kurtuba tarihi kadar çiçekli avlularıyla da ünlü. Kurtuba tatilinizi Mayıs Ayı içinde gerçekleştirebilirseniz, çiçeklerle süslenmiş o güzel avluları görebilecek şanslı grup arasındasınız demektir. Her yıl Mayıs Ayı içinde düzenlenen şehir festivalinde (Festival de los Patios Cordobeses) insanlar en güzel avluya kendilerinin sahip olduğunu göstermek için evlerinin kapılarını herkese açıyorlar. Gelin gibi süslenmiş o güzel beyaz evler arasından halk birinciyi seçiyor.

Kurtuba / İspanya

9- Colmar / Şarap Yolu / Fransa
Rengarenk, çiçeklerle bezeli, özenerek tasarlanmış evleri, sokakları; sonsuz gibi görünen o üzüm bağları arasında uzanan yolları; pinot gris, muscat, riesling, gewürztraminer gibi lezzetli yerel şarapları; Fransız mutfağının dayanılmaz lezzetleri; mis gibi makaron kokusuyla şiddetle kendisine doğru çeken pastaneleri; kulağa şiir gibi gelen Fransızca diliyle Fransa Şarap Yolu siz seyahat severleri bekliyor. Colmar ise bu yolun en güzel şehirlerinden biri.

Colmar / Fransa Şarap Yolu

10- Sighişoara / Romanya
Burası Drakula ‘nın doğduğu ve hayatının bir kısmını geçirdiği şehir. Bu güzel şehir Ortaçağ’da kurulmuş ve günümüze kadar korunarak gelmiş. UNESCO Dünya Miras Listesindeki şehir görülmeye değer.

Sighişoara / Romanya

11- Olpopongi Köyü / Maasai Kabilesi / Tanzanya
Farklı bir renklilik arıyorsanız o zaman doğru adres Maasai Kabilesi’nin yerli hayatını bizzat deneyimleyeceğiniz Olpopongi Köyü. Maasai halkı Tanzanya ve Kenya sınırında yaşayan yerli bir halk. Kendi kültürlerini tanıtmak için bir Almanın desteğiyle küçük bir köy kurmuşlar. Bu köy Maasai insanın yaşadığı yaşam şartlarının bire-bir aynısını yansıtıyor. Yeni nesil Maasai insanlarından okula gidip İngilizce öğrenenler, bu köyü gelip ziyaret eden turistlere rehberlik ediyor ve halkını, kültürünü tanıtıyor. Bu köyde 24 saat kalmak eşi benzeri olmayan bir deneyim. İtiraf ediyorum, küçücük pencereli evde çalı-çırpı üzerinde uyumak pek de konforlu değil.

Maasai Kabilesi / Tanzanya

12- Stockholm / İsveç
Stockholm renkli metrolarıyla sadece şehrin üstünün değil şehrin altının da keşfedilmesi gerektiğinin bir kanıtı.

Stockholm / İsveç

13- Rothenburg ob der Tauber / Romantik Hol / Almanya
Almanya’da romantik yol üzerindeki bu şehir bulunduğu yere hakkını verecek cinsten ROMANTİK…

Rothenburg ob der tauber

14- St. Petersburg / Rusya
Bu masalsı ve renkli yapının ismi Kanlı Kilise ve ne yazık ki hiç de masalsı ve renkli değil. İsmi nereden geliyor diye sorarsanız: Dönemim Çarı kilisenin bulunduğu yerde bombalı bir saldırıya uğrar ve ağır yaralanır. Sonrasında da ölür. Bu olayın anısına bombalı saldırının olduğu yere bir kilise yapılır. İsminin Kanlı olmasının sebebi de bu. Benim bu kilise ile ilgili tavsiyem ise muhakkak zaman ayırıp içini gezmeniz yönünde olacak. Kilisenin tüm duvarları, iç mekanı mozaiklerle kaplı. Eğer daha önce benim gibi bu tarz bir kilise görmemiş iseniz etkilenme dereceniz oldukça yüksek olacak.

St. Petersburg

15- Menton / Fransa
Menton, Monte Carlo ve Fransa’nın diğer ünlü şehirleri Cannes/Nice’in tersine ismi pek  duyulmamış, güzelliği saklı kalmış bir tatil beldesi. Menton’da konaklayıp Cannes/Nice ve Monte Carlo’yu gezip gelmek evdeki bütçeye katkı sağlayacaktır kesin.

Menton / Fransa

2018 yılında renkli renkli tatil yapmak isteyenler bu yerlerden birine biletlerini şimdiden ayırtsın derim.

Off the Road on Track 2018 Önerileri

*Üzerinde OfftheRoadontheTRack imzası taşımayan fotoğraflar copyright haklarına zarar verilmeden, sosyal medyada herkes tarafından paylaşıma izin verilen fotoğraflar arasından seçilmiştir.

Yorumlar

yorum

Share

Gökçe Demirci